Št. artiklov: 0

Skrivnost CERES MCT maščob

Prenehajmo uporabljati tradicionalne maščobe, v prehrano vključimo Ceres mct

Za MCT maščobe ste že slišali in se sprašujete, kaj natančno je v teh maščobah?

Maščoba ni enaka maščobi

V naši vsakdanji prehrani opravljajo maščobe pomembne naloge. So najpomembnejši vir energije, telo oskrbujejo z življenjsko pomembnimi maščobnimi kislinami in omogočajo sprejemanje v maščobi topnih vitaminov A, D, E in K. Maščobne kisline pa se med seboj precej razlikujejo po svoji zgradbi in delovanju.

Oznaka MCT se nanaša na strukturo maščobnih kislin. Običajne oz. tradicionalne jedilne maščobe kot sta na primer olivno (oljčno) in sončnično olje vsebujeta predvsem dolgoverižne maščobne kisline (LCT), eksotične rastlinske maščobe kot sta kokosova maščoba in maščoba palmovih jedrc pa nasprotno vsebujeta srednjeverižne maščobne  kisline (MCT). Te maščobe se uporabljajo kot osnova v proizvodnji Ceres-MCT proizvodov.

Terapevtsko pomembno

V normalni prehrani MCT-maščobe nimajo nobene posebne vloge. Ker jih v primerjavi z običajnimi (tradicionalnimi) maščobami lahko brez težav uporabljamo, so te srednjeverižne maščobne kisline primerne za uporabo pri različnih boleznih.

CERES MCT

Lažje prebavljanje maščob

Običajne maščobe se morajo v procesu prebavljanja temeljito razgraditi, da jih organizem lahko sprejme. MCT-maščobe, ki jih najdemo v Ceres-MCT oljih, pa nasprotno ponujajo odločilno prednost: telo jih lahko hitro in brez težav uporabi. MCT maščobe so v vodi dobro topne in zato ni potrebno, da jih žolčne kisline emulgirajo.  Telo jih sprejme neodvisno od encimov trebušne slinavke.

Poleg tega lahko MCT maščobe pridejo do jeter direktno preko krvi, brez ovinkov preko limfnega sistema, in služijo kot hiter vir energije.

Prehranska terapija

MCT maščobe, ki jih vsebujejo Ceres MCT proizvodi, so primerne za posebno dietno prehrano v primeru sindroma kratkega črevesa, obolenj zaradi kroničnega vnetja črevesa ali post-operativnega zdravljenja pri operacijah črevesja in pri kroničnem pankreatitisu. Delno se uporabljajo tudi v ketogeni dieti, ki je predpisana bolnikom, ki trpijo zaradi epileptičnih napadov, so pa odporni na zdravljenje s farmacevtskimi proizvodi. Kot dietetično živilo so proizvodi - seveda pod stalno zdravniško kontrolo – primerni tudi pri zdravljenju prirojenih presnovnih obolenj kot so okvare pri oksidaciji dolgoverižnih maščobnih kislin  (LCHAD in VLCAD).

Jejmo preprosto, dobro in lahko

Ceres-CT olja so terapevtski izdelki za obogatitev prehrane..

CERES-MCT-OLJE 77 %

  • Lahko prebavljivo zaradi 77 % MCT-maščobe v celotnem deležu maščob
  • Telesu dovaja dodatne esencialne omega 3 maščobne kisline in vitamine
  • Primerno je tudi za  kuhanje
  • Brez glutena in laktoze
  • Sestavine: srednjeverižni trigliceridi (iz palmove in kokosove maščobe), osatno olje, laneno olje, vitamin E, vitamin A, barvilo: β-karotin, vitamin D.

CERES-MCT-OLJE 100 %

  • Izredno lahko prebavljivo zaradi 100 % MCT-maščobe v celotnem deležu maščob
  • Primerno je za energijsko obogatitev jedi in kot dodatek k solatam
  • Brez glutena in laktoze
  • Sestavine: rastlinsko olje (srednjeverižni trigliceridi iz palmove in kokosove maščobe).

Dr. Schär

Živila za posebne dietetične in prehranske potrebe

Z linijo Ceres-MCT nudi Dr.Schär ljudem, ki imajo posebne potrebe pri uživanju maščob,  lahke in hitro prebavljive proizvode, ki podpirajo njihovo prehransko terapijo. Blagovno znamko Ceres-MCT  vodijo prehranski specialisti za posebne dietetične in prehranske potrebe, ki posebno pozornost posvečajo vodilni misli – inovacija, kakovost in varnost. Ponudbo proizvodov spremlja tudi bogata ponudba storitev od glasila do  receptov, ki so na voljo porabnikom v njihovem prehranskem vsakdanu.

Olje dietetično 77% mct, CeresOlje dietetično 100% mct, CeresSpletna trgovina WebyShop :: http://www.webyshop.com
www.webyshop.com